ANTIOKSIDANTIEM BAGĀTIE SALĀTI

Šī ir lieliska un vienkārša veselīgu salātu bāze, kuru var izmantot jebkurā gadalaikā. Šie ir veselīgi salāti, kas ir ne tikai sātīgi, bet arī bagāti ar uzturvielām un vitamīniem! Var ēst šajā versijā, vai, ja vēlies, lai tie ir sātīgi salāti, pievienot saceptu vistu vai piemēram, mazsālītu lasi.

Sastāvdaļas (2-3 porcijām):

3-4 vidēja izmēra saldie kartupeļi, sagriezti kubiciņos un sacepti

4 āboli, sagriezti gabaliņos

Indijas rieksti un pekanrieksti

Sula no pusītes citrona

Trīs saujas svaiga rukola

Aptuveni 200g kalē salātu

3 ēdamkarotes olīveļļa

2 ēdamkarotes kļavu sīrups

Pagatavošana:

Vispirms sacep saldo kartupeli, ja tas nav izdarīts. Iesaku pievienot dažus pilienus olīveļļu un nepievienot papildus garšvielas. Kad tas ir izdarīts, kartupeļus pievieno kalē un rukolas salātiem. Tālāk pievieno sagrieztu ābolu un riekstus. Riekstus var sasmalcināt, ja vēlās. Tālāk pievieno citrona sulu, kļavu sīrupu, olīveļļu un visu samaisa.

Vienkārši un veselīgi salāti gatavi. Tos vari pasniegt kā piedevu vai ēst esošajā versijā.