KARTUPEĻU SALĀTI AR BEKONU

Šie kartupeļu salāti ir lieliski ar to, ka tos ir ļoti viegli pagatavot un tie ir no produktiem, kas ir pieejami visiem. Tāpat to kopējās izmaksas ir salīdzinoši zemas.. Kartupeļu salātu recepte noderēs arī tad, kad pēc svētkiem būs kādi pāri palikušie kartupeļi. Kraukšķīgais bekons un cietais siers būs lielisks garšas papildinājums, savukārt krējuma mērcīte dos vieglu maigumu garšas kārpiņām.

 

Sastāvdaļas (4-6 porcijām):

8-12 jaunie kartupelīši, vārīti ar mizu;

2 saujas cietā siera – rīvēta vai plāksnēs

2 saujas sacepta bekona

Sauja lociņu un pētersīļu

Mērcei – 70 ml krējuma un 50 ml majonēzes

Sāls un pipari

 

Pagatavošana:

Lai pagatavotu kartupeļu salātu ar bekonu, sākumā uzvāram kartupelīšus un sacepam bekonu. Kartupeļus sagriežam daiviņās un bekonu nelielos gabaliņos. Bļodā liekam sagrieztos kartupeļus, bekonu un cieto sieru un visu samaisām kopā. Pievienojam krējumu un majonēzi, kārtīgi samaisam. Pēc vajadzības pievieno garšvielas. Liekam ledusskapī uz stundu. Kartupeļus salātus ar bekonu servē uz šķīvja, pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem, piemēram, lociņiem, pētersīļiem u.c.

 

Lai labi garšo!