PILDĪTI kartupeļi

Kartupeli mēs droši varam saukt par mūsu nacionālo dārzeni, tāpēc to ir vērts godināt un izmantot dažādās recepšu variācijās. Pretēji dažādiem mītiem, kartupelis ir viens no vērtīgākajiem dārzeņiem, kurus iekļaut savā uzturā jebkurā gada laikā un sezonā. Recepte, kas noder gan svētkos, gan ikdienā – pildīti kartupeļi ar sieru! 

SASTĀVDAĻAS:

  • 8-10 jaunie kartupeļi, kārtīgi nomazgāti
  • 200 ml piens
  • 300 g Čedaras siers
  • Sauja sakapātu lociņu
  • Ēdamkarote mīksta sviesta
  • Sāls, pipari.
  • Pēc ieskatiem var pievienot arī ceptu bekonu.

PAGATAVOŠANA:

Kartupeļus kārtīgi nomazgā un izkārto uz cepampannas.  Liek 200 grādos 20-25 minūtes līdz kartupeļi ir mīksti un miziņa viegli nāk nost.

Kartupeļus mazliet atdzesē un tad katram kartupelim nogriež pašus galiņus un pašus kartupeļus sagriež 3 vienādās daļās.

Ripiņas izkārto uz cepešpannas un katrai ripiņai ar karoti izņem pildījumu. Kartupeļu masu liek bļodā, kam pievieno pienu, sviestu, lociņus, sieru, sāli un piparus.

Šo masu pilda izgrebtajos kartupeļos un kartupeļus liek cepties 180 grādos 15 minūtes līdz siers ir izkusis un kraukšķigs.

Pildītos kartupeļus ar sieru pasniedz ar zaļumu mērci!

Kad pildīti kartupeļi ar sieru pagatavoti, laiks tos degustēt un izbaudīt. Ja arī Tev garšoja pildītie kartupeļi, padalies ar recepti ar saviem draugiem vai radiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *