pikantie puķkāposti
Lieliska puķkāpostu uzkodu recepte, kas iederēsies jebkuros svētkos un arī ikdienā. Asuma līmeni vari mainīt pats, vai arī gatavot tos bez čillī. Puķkāposti tāpat būs gardi un kraukšķīgi!
Sastāvdaļas (6-12 porcijām):
Viena liela izmēra puķkāposta galviņa
Garšvielu mikss – 4 tējkarotes paprikas pulveris, tējkarote sāls, pustējkarote čillī pārslas
2 saujas rīvēts cietais siers
2 ēdamkarotes olīveļļa
Pagatavošana:
Lai pagatavotu pikanto puķkāpostu recepti, sākumā puķkāpostam nogriež kātu un sagriež gareniski mazākos un lielākos gabaliņos. Izklāj uz cepampannas un pārlej ar olīveļļu. Pārkaisa ar garšvielām un sieru. Visu dāsni samaisa ar rokām un liek cepties 200 grādos 25 minūtes līdz puķkāposti ir brūni. Ēd kopā ar jogurta mērci un pasniedz kā uzkodu vai piedevu pamatēdienam.
Ēd kopā ar jogurta mērci un pasniedz kā uzkodu vai piedevu pamatēdienam.
Ja izmēģināji pikanto puķkāpostu recepti un Tev tā garšoja, padalies ar to arī ar draugiem un ģimeni savos sociālo tīklu kontos!